Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-27@18:29:39 GMT

تیر خلاص به نابودی باغ گیاه‌شناسی ملی

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۸۲۸۶۲

تیر خلاص به نابودی باغ گیاه‌شناسی ملی

همه چیز از هشدار کنشگران محیط زیست آغاز شد. آنها با انتشار تصاویری در فضای مجازی خبر دادند که در منتها‌الیه شمالی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران در منطقه ۲۲تهران، پروژه ساخت ۲۲برج پرتراکم کلید خورده است.

روزنامه ایران: تجاوزی آشکار به حریم بزرگ‌ترین گنجینه ملی و سرمایه ژنتیکی کشور با طاعونی به نام برج‌سازی در کلانشهر تهران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر مجموعه باغ ملی گیاه‌شناسی در واکنش به چنین خبر تأسف‌برانگیزی، نسبت به نابودی باغ گیاه‌شناسی و گونه‌های منحصر‌به‌فرد جهان در این باغ هشدار داد. فعالان محیط زیست نیز بعد از انتشار این اخبار ساکت ننشسته و کارزاری با عنوان «درخواست رسیدگی به مخاطره جدی برای باغ ملی گیاه‌شناسی ایران» راه‌اندازی کردند. در بخشی از این درخواست آمده است: «مخاطره جدی که پیش‌روی باغ ملی گیاه‌شناسی ایران است، منجر به نابودی بزرگترین گنجینه ملی کشور عزیزمان ایران می‌شود. تردیدی نیست که این آسیب‌ها زوال گونه‌های گیاهی و مهاجرت پرندگان و سایر جانوران مأمن گرفته در آن را سبب می‌شود.»


به گزارش «ایران»، عادل جلیلی رئیس باغ ملی گیاه‌شناسی، ساخت این برج‌ها را تهدیدی جدی علیه بزرگ‌ترین باغ گیاه‌شناسی خاورمیانه توصیف و تأکید کرد: «اگر این ساخت‌وسازها انجام شود، باغ گیاه‌شناسی و گونه‌های منحصر‌به‌فرد جهان در این مجموعه از بین خواهند رفت. در این باغ چهارهزار و ۳۰۰گونه گیاهی انحصاری ایران جمع‌آوری شده و با از بین رفتنشان نتیجه میلیون‌ها سال تلاش برای حفظ محیط زیست از بین خواهد رفت.»


باغ گیاه‌شناسی؛ سرمایه ملی و جهانی

جلیلی گفت: «ساخت باغ‌های گیاه‌شناسی در یک کشور، هم سرمایه ملی و هم سرمایه جهانی است. در باغ گیاه‌شناسی ملی، استانداردهای جهانی رعایت شده و یکی از باغ‌های گیاه‌شناسی مطرح در دنیا به شمار می‌رود. این باغ همچنین منابع گیاهی و ژنتیکی کشور را محافظت کرده و گونه‌های گیاهی انحصاری، در معرض انقراض، نادر و دارای ارزش اقتصادی را در خود جای داده است.»


بانک ژن منابع طبیعی در خطر است

در همین حال فاطمه سفید‌کن معاون مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، با ابراز تأسف از صدور مجوز ساخت برج‌های پرتراکم باغ گیاه‌شناسی و نادیده گرفته شدن بانک ژن نادرترین و منحصر‌به‌فردترین گونه‌های گیاهی در جهان گفت: «گویا در کشور ما همه‌چیز برعکس شده است! هر باغ گیاه‌شناسی در دنیا تحت حمایت دولت‌ها قرار داشته و شهرداری‌ها برای حفظ و تقویت آن تلاش مضاعف می‌کنند، اما در اینجا متأسفانه مردم باید احساس خطر کرده و برای حمایت از گونه‌های گیاهی و محیط زیست کارزار تشکیل داده و به پا خیزند. چرا ما در کشورمان باید اجازه دهیم چیزی در طی سال‌ها نابود شده و تازه به‌فکر احیای آن بیفتیم.»


تیرخلاص بر نابودی گونه‌های گیاهی

هادی کیادلیری دبیر شورای مراجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی نیز با انتقاد از طاعون برج‌سازی در اطراف بزرگ‌ترین گنجینه ملی کشور گفت: «باغ گیاه‌شناسی، مرکز تولید علم بوده و درنهایت نیز بلاهای عظیم طبیعی از دل این مطالعات خنثی می‌شود. در حقیقت شاخص تعالی هر جامعه به میزان توجه مردم به مسائل محیط زیستی و طبیعت کشور بازمی گردد، اما متأسفانه برخی از دولتمردان این مرز و بوم، به مسائل اقتصادی اهمیت بیشتری می‌دهند. این درحالی است که قطعاً با بی‌توجهی به مسائل طبیعت و اکولوژی، فاجعه اقتصادی عظیمی به بار خواهد آمد. ما همه ساله میلیاردها تومان برای روزدرختکاری و حفظ طبیعت هزینه کرده و فرهنگ‌سازی را در میان مردم توسعه می‌دهیم؛ غافل از اینکه در کنار این فرهنگ‌سازی‌ها یک فرهنگ‌سازی خاموش نیز وجود دارد؛ اینکه دولتمردان در عمل با اقداماتی ناصحیح تمام این زحمات را هدر دهند. به‌عنوان نمونه نریختن زباله در طبیعت فرهنگ‌سازی می‌شود اما خود دولتمردان این موضوع را نادیده گرفته و زباله‌ها را داخل جنگل‌ها و منابع طبیعی رها می‌کنند. از سویی به مردم گفته می‌شود که شاخه‌های درخت را قطع نکنند اما مشاهده می‌کنیم که همین دولتمردان، هزاران الوار را بدون مجوز قطع می‌کنند.»


وی احداث برج‌های پرتراکم در بالادست باغ گیاه‌شناسی را تیرخلاص بر نابودی گونه‌های گیاهی این باغ توصیف کرده و گفت: «ساخت برج‌های پرتراکم همجوار باغ ملی گیاه‌شناسی که برای مملکت ما یک مرجع محسوب می‌شود، قطعاً صدها هزار ساعت کار علمی و پژوهشی را نابود خواهد کرد. این بدان معنا است که ما بخشی از پارک را نابود کرده و سپس به احیای آن برخیزیم. در حقیقت چنین اقدامی پشت کردن و بی‌توجهی به علم، طبیعت و فرهنگ‌سازی جامعه است. نابودی طبیعت هزینه‌های سنگینی را به جامعه تحمیل می‌کند. پیش‌تر نیز شاهد بودیم که پروژه‌هایی از ساخت‌وساز در اطراف باغ انجام شد. درنتیجه چنین اقدامی، بعضی از چاه‌های باغ خشک شده و با سقوط سفره‌های آبی، درختان دچار مشکل شدند. انواع بیماری‌ها، آفات و بویژه آفاتی که دقیقاً استرس‌های خشکی را در آنجا نشان می‌دهد، طغیان کرد. در نهایت نیز با صرف هزینه‌های بسیار زیاد از بیت‌المال این درختان نجات پیدا کردند.»

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: باغ ملی گیاه شناسی گونه های گیاهی باغ گیاه شناسی فرهنگ سازی محیط زیست برج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۲۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند

به گزارش همشهری آنلاین، هادی حق بین در مورد سرانجام ساخت آزادراه شهید شوشتری و رایزنی با محیط زیست برای اجرای فاز دو این آزاد راه، گفت: برای ساخت فاز اول بخش زیادی از معارضین پروژه رفع شده است و به صورت جزئی کماکان معارض مانده؛ اما تأثیر چندانی بر روند اجرای پروژه نمی‌گذارند.

او با بیان اینکه تمام جبهه‌های کاری پروژه ساخت آزادراه شهید شوشتری فعال است، اظهار کرد: امسال فاز اول این آزادراه را به عنوان یک پروژه اثرگذار در جریان بهبود ترافیک تقدیم مردم خواهیم کرد؛ البته اتصال آزادراه به بزرگراه هجرت نیز باید انجام شود و این پروژه نیز آغاز شده است و امید است تا پایان سال این پروژه تکمیل شود.

حق بین در مورد سرانجام نامه شهرداری تهران به سازمان محیط زیست برای عبور تونلی از زیر جنگل‌های سرخه حصار نیز افزود: متأسفانه هنوز بازخوردی در این زمینه از سوی سازمان دریافت نکردیم؛ اما در بازدید نوروزی، خدمت رئیس جمهور این موضوع را عرض کردم که امید است ایشان نیز تأکیدی کنند تا مسئله فاز دوم آزادراه شوشتری حل شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در مورد اثرگذاری که ساخت این آزادراه بر روی جریان ترافیکی تهران خواهد داشت، گفت: پروژه شهید شوشتری یک پروژه ملی است؛ چراکه تهران به دلیل اختلاف ارتفاعی ۹۰۰ متری که از شمالی‌ترین نقطه شهر تا جنوبی ترین نقطه شهر دارد و همچنین شرایط توپوگرافی خاصی که دارد؛ این امکان را نمی‌دهد که در شمالی‌ترین نقطه تهران که شاهد کوه‌ها و ناهمواری‌هایی هستیم، کمربندی شمالی را به راحتی اجرا کنیم و این درحالی است که ما در تهران کمربندی غربی و جنوبی داریم؛ اما فاقد کمربندی شرقی هستیم و کارکرد شوشتری به عنوان کمربندی شرق تهران است.

او تأکید کرد: بسیاری از خودروهای سنگین و سبک برای این که از جنوب تهران به استان های شمالی بروند از شرق تهران طی مسیر می کنند و چون مسیری کمربندی ندارند، از بزرگراه بسیج استفاده می‌کنند که سبب استهلاک معابر و همچنین ترافیک بسیار سنگین و ایجاد آلودگی می‌شود. بنابراین احداث این بزرگراه از ضروریات شهر تهران است.

حق بین ادامه داد: با احداث این پروژه حدود یک و نیم درصد از ترافیک کل شهر تهران کاهش می‌یابد و در منطقه شرق حدودا پنج درصد ترافیک را کاهش می‌دهد و یک روان سازی مناسبی برای بزرگراه بسیج و کل شبکه دربر خواهد داشت و موجب رضایتمندی شهروندان، کاهش آلودگی، کاهش مصرف سوخت و موضوعات دیگر می شود و به همین دلیل ضرورت دارد این پروژه به سرعت احداث شود.

کد خبر 847208 منبع: ایسنا برچسب‌ها ترافیک - شهری بزرگراه تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند
  • ۵۴۳ میلیون دلار، ارزش خدمات باغ ملی گیاه شناسی
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی